top of page
  • Instagram
  • Facebook

Little b's Hot Honey Spareribs

  • Sam Debevere
  • 8 apr
  • 1 minuten om te lezen

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

2 racks varkensribben

2 el olijfolie

1 el grof zout

1 tl zwarte peper

1 tl knoflookpoeder

1 tl uienpoeder

1 tl paprikapoeder

½ tl cayennepeper (optioneel)

1 tl komijnpoeder

Little B's Hot Honey

1 el geroosterd sesamzaad (optioneel) 2 bosuitjes, in dunne ringen



Bereiding


1. Voorbereiding van de ribben

Verwijder het vlies aan de achterkant van de ribben door een mes onder het membraan te schuiven en het los te trekken met keukenpapier. Wrijf de ribben in met olijfolie en meng alle kruiden om een dry rub te maken. Wrijf de ribben royaal in met de rub.

Laat minstens 30 minuten intrekken (liefst een paar uur of een hele nacht in de koelkast).


2. BBQ-techniek (low & slow)

Verwarm de barbecue tot 110-120°C en gebruik indirecte hitte. Voeg rookhout toe (bijv. appel, hickory of kersenhout) voor extra smaak. Leg de ribben met de bolle kant omhoog op de BBQ en laat ze 3 uur langzaam garen met het deksel dicht. Wikkel de ribben na 3 uur in aluminiumfolie en laat nog 2 uur garen op dezelfde temperatuur.


3. Hot Honey toevoegen

Haal de ribben uit de folie en bestrijk ze royaal met Little b's Hot Honey. Zet ze nog

30 minuten terug op de BBQĀ zonder folie zodat de glaze licht karamelliseert.


4. Afwerken

Snijd de ribben in stukken en bestrooi met geroosterd sesamzaad en bosuitjes. Serveer direct met extra Little b's Hot HoneyĀ voor een extra kick.

bottom of page