Little b's Hot Honey Spareribs
- Sam Debevere
- 8 apr
- 1 minuten om te lezen

Ingrediƫnten
Voor 4 personen
2 racks varkensribben
2 el olijfolie
1 el grof zout
1 tl zwarte peper
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper (optioneel)
1 tl komijnpoeder
Little B's Hot Honey
1 el geroosterd sesamzaad (optioneel) 2 bosuitjes, in dunne ringen
Bereiding
1. Voorbereiding van de ribben
Verwijder het vlies aan de achterkant van de ribben door een mes onder het membraan te schuiven en het los te trekken met keukenpapier. Wrijf de ribben in met olijfolie en meng alle kruiden om een dry rub te maken. Wrijf de ribben royaal in met de rub.
Laat minstens 30 minuten intrekken (liefst een paar uur of een hele nacht in de koelkast).
2. BBQ-techniek (low & slow)
Verwarm de barbecue tot 110-120°C en gebruik indirecte hitte. Voeg rookhout toe (bijv. appel, hickory of kersenhout) voor extra smaak. Leg de ribben met de bolle kant omhoog op de BBQ en laat ze 3 uur langzaam garen met het deksel dicht. Wikkel de ribben na 3 uur in aluminiumfolie en laat nog 2 uur garen op dezelfde temperatuur.
3. Hot Honey toevoegen
Haal de ribben uit de folie en bestrijk ze royaal met Little b's Hot Honey. Zet ze nog
30 minuten terug op de BBQĀ zonder folie zodat de glaze licht karamelliseert.
4. Afwerken
Snijd de ribben in stukken en bestrooi met geroosterd sesamzaad en bosuitjes. Serveer direct met extra Little b's Hot HoneyĀ voor een extra kick.