top of page
  • Instagram
  • Facebook

Little b's Hot Honey Fried Chicken

  • Sam Debevere
  • 25 mrt
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 apr


Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Voor de kip

500 g kippendijen (of kipfilet), in stukken

1 tl knoflookpoeder

1 tl uienpoeder

1 tl paprikapoeder

1 tl zout

½ tl zwarte peper


Voor de korst

75 g bloem

25 g maĆÆszetmeel

100 g Japanse panko (broodkruimels)

2 eieren

1 tl zout


Voor het frituren

Zonnebloemolie of arachideolie


Voor de afwerking

Little B's Hot Honey



Bereiding


1. Kip marineren

Meng in een kom het knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Voeg de kip toe, roer goed door en laat minstens 30 minuten (liefst 2 uur) marineren in de koelkast.


2. Paneerlaag maken

Meng in een kom de bloemen het maĆÆszetmeel. Breek de eieren en klop de eieren goed los in een kom. Leg de gemalen Japanse broodkruimels in een kom.

Haal de kip uit de marinade en laat even uitlekken. Haal elk stukje eerst door de eieren, dan door het bloemmengsel en nadien door de panko. Druk goed aan voor een dikke, luchtige en krokante laag.


3. Kip frituren

Verhit een pan met 3-4 cm olie tot 175°C. Frituur de kip in porties 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op een rooster of keukenpapier.


4. Afwerken

Besprenkel de gefrituurde kip royaal met Little B's Hot Honey en serveer direct.



Serveren


Serveer met extra hot honey drizzle, een frisse salade, rijst of geroosterde groenten.




bottom of page