Little b's Hot Honey Fried Chicken
- Sam Debevere
- 25 mrt
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 8 apr

Ingrediƫnten
Voor 4 personen
Voor de kip
500 g kippendijen (of kipfilet), in stukken
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl zout
½ tl zwarte peper
Voor de korst
75 g bloem
25 g maĆÆszetmeel
100 g Japanse panko (broodkruimels)
2 eieren
1 tl zout
Voor het frituren
Zonnebloemolie of arachideolie
Voor de afwerking
Little B's Hot Honey
Bereiding
1. Kip marineren
Meng in een kom het knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Voeg de kip toe, roer goed door en laat minstens 30 minuten (liefst 2 uur) marineren in de koelkast.
2. Paneerlaag maken
Meng in een kom de bloemen het maĆÆszetmeel. Breek de eieren en klop de eieren goed los in een kom. Leg de gemalen Japanse broodkruimels in een kom.
Haal de kip uit de marinade en laat even uitlekken. Haal elk stukje eerst door de eieren, dan door het bloemmengsel en nadien door de panko. Druk goed aan voor een dikke, luchtige en krokante laag.
3. Kip frituren
Verhit een pan met 3-4 cm olie tot 175°C. Frituur de kip in porties 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op een rooster of keukenpapier.
4. Afwerken
Besprenkel de gefrituurde kip royaal met Little B's Hot Honey en serveer direct.
Serveren
Serveer met extra hot honey drizzle, een frisse salade, rijst of geroosterde groenten.